Nederlof Mode

Nederlof Mode is een goed lopende herenmodezaak. Met een historie van meer dan 75 jaar weten de huidige eigenaren de succesvolle formule verder uit te bouwen. De vraag is hoe ze hun marketing en communicatie nog verder kunnen professionaliseren en laten aansluiten bij hun bedrijfsvoering. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Resultaat? Forse verhoging van omzet en marges.

Bekijk de website
Communicatieplan

Communicatie
jaarplan

Welk beeld wil je dat klanten van je hebben? Wie zijn we? Wat stralen we uit? Matcht dat (nog) met elkaar? Met deze vragen zijn we de samenwerking met Nederlof Mode gestart. Ons advies: laat zien voor wie je er bent en bewijs dat het ook zo is. Zo kwamen we uit bij het communicatieconcept: ‘De man die je wilt zijn.’ Dit voeren we consequent en consistent door in de visuele stijl en manier van campagne voeren. Onder meer een campagne voor de ‘Inspiratieavond voor de man die trouwt in stijl’ wat naast veel naamsbekendheid diverse nieuwe klanten opleverde.

Website

Website

De samenhang tussen offline en online communicatie is geoptimaliseerd door een nieuwe corporate website. De bedrijfsonderdelen Mode en Bruidegommode zijn apart geplaatst op de homepage, zodat de bezoeker direct een keuze kan maken. Vervolgens is na die keuze het makkelijk om alsnog te switchen. We ontwikkelden een online magazine waarin Nederlof Mode inspiratie deelt voor de potentiële bruidegom en man die van stijl houdt.

Campagne

Campagne

Nederlof Mode bestaat 80 jaar. Om dit te vieren is Treffend & Co gevraagd om een campagne te bedenken én uit te voeren. Naast offline bereik hebben we ingezet op social media om vaste en nieuwe klanten naar de winkels te trekken. De facebook post van een jubileumactie voor bruidegommode bereikte meer dan 26.000 mensen, kreeg maar liefst 470 reacties en is 76 keer gedeeld. Met een speciale jubileumkrant hebben we ook offline het verhaal van 80 jaar Nederlof Mode zichtbaar gemaakt. En met een ludieke actie: diverse bekende lokale standbeelden aangekleed met een prachtige jubileumstrik!