Ichthus College

Opgeleverd
  • Webdesign
  • Campagne
  • Video

Marketing is een steeds belangrijker thema voor scholen. Steeds meer scholieren en ouders letten op waar de school sterk in is en willen dit ook onderbouwd zien. Voor het Ichthus College geldt de vraag: hoe maken we zichtbaar waar we als Ichthus College uniek in zijn? Als Treffend & Co begeleiden wij het Ichthus College met hun zichtbaarheid, website en campagne voor de Open Dag.

Bekijk de website
positionering, campagne

Positionering

In diverse sessies is het unieke van het Ichthus College in kaart gebracht en vertaald naar een jaarplan met gerichte communicatieacties. De basis van alle uitingen is een scherpe positionering: een heldere verwoording wat voor voortgezet onderwijsinstelling het Ichthus College is.

magazine img
magazine img
Campagne

Campagne

Gebaseerd op de positionering is een campagne voor de Open Dag uitgerold, via offline en online communicatiemiddelen. Belangrijke drager in dit geheel is de unieke actiewebsite voor de Open Dag. Alles wat je als nieuwe leerling en/of ouder wilt weten, kun je op deze website vinden. Daarnaast is ingestoken op het slim benaderen van potentiele leerlingen, nog voordat ze een keuze moeten maken voor een nieuwe school. Hiermee kan het Ichthus College al vroegtijdig laten ervaren welk type school zij is en of leerlingen daar bij passen.

website

Website

Op de website staat de bezoeker centraal. Op basis van wensen en behoeftes is bepaald wat er minimaal op de website moet staan. Vervolgens is dit in een communicatieconcept gegoten: welke uitstraling wil je hebben, waar komt welke informatie te staan? Hoe gedraagt een websitebezoeker zich? Wordt informatie snel gevonden? Welke informatie überhaupt? Dit is vervolgens verder doorvertaald in een compleet websiteontwerp.

video

Video

Belangrijk onderdeel van de website en de campagne is een corporate video: het verhaal van het Ichthus College verteld door leerlingen: zij weten wat het Ichthus College voor school is en waarom zij op deze school zitten. Bekijk de video hieronder.