Corrie ten Boom Magazine

Opgeleverd
  • Print
  • Design

In opdracht van het Corrie ten Boomhuis hebben we ons gebogen over de vormgeving van de nieuwe glossy. Dit deden we in samenwerking met Vuurbaak, die verantwoordelijkheid waren voor de bladformule en de inhoud van het magazine. Met hen hebben we ook het magazine Dordt400 ontwikkeld. De glossy wordt los verkocht in (christelijke) boekhandels, maar kan ook worden gekocht in de museumwinkel zelf.  

Bekijk de website
Cover

Cover

Op de cover van het magazine vind je een iconische foto van Corry zelf: na de Tweede Wereldoorlog was Corrie vrijwel altijd op reis. Dit magazine neemt je ook mee op reis, door het boeiende leven van Corrie en haar familie. Een reis die niet eindigde bij haar dood in 1983, maar nog altijd voortduurt in haar boeken en films die wereldwijd worden uitgegeven. 

magazine img
magazine img
Reizen

Reizen

Corrie bood tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak aan honderden Joden, overleefde een concentratiekamp en reisde naar 64 landen om het evangelie te verkondigen. Haar belangrijkste boodschap was misschien wel die over vergeving. Een boodschap die levens veranderde. Ze werd ook wel de 'merkwaardigste evangeliste van Nederland' genoemd. Haar beroemde uitspraak 'verboden te vissen' wordt nog steeds gebruikt als metafoor voor vergeving. 

Vormgeving

Vormgeving

Haar reizen hebben we op verschillende manieren letterlijk in kaart gebracht door de verschillende stijlen en kaarten in het magazine. Zo vind je er de kaart met alle bestemmingen waar Corrie is geweest, maar ook de kaart met de kampen waar Corrie naartoe is gebracht. 

magazine img
magazine img
Genealogie

Genealogie

Naast kaartweergaves, vind je in het magazine op meer plaatsen infografische weergaves van het leven van Corrie. In het magazine staat bijvoorbeeld ook een tijdlijn met de belangrijkste gebeurtenissen uit haar leven en je vindt er een uitgebreide genealogie. Zo geeft het magazine op verschillende manieren vorm aan het leven van Corrie. 

Doelgroep

Doelgroep

Om alle doelgroepen die het Corrie ten Boomhuis goed te bedienen, is er ook een pagina vormgegeven speciaal voor kinderen. Corrie was tenslotte een soort superheld! Zo krijgen ook kinderen een goed beeld van wie Corrie ten Boom was en de indruk die zij op vele levens heeft achtergelaten.